ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

BU YOLUN SONU İYİ

Siz hiç baharı özler misiniz? Renk renk çiçeklerin bezedeği kırları, arasıra kurbağaların vırakladığı dereleri, bir açan bir kapayan ahmakıslatanlı havaları aklınıza düşürür müsünüz?.

Bu kış kıyamette ahıra kapatılmış deli danaların aklına yeşil çayırları düşürmek değil amacım.

Sahi, siz uzun kış sonunda ahırdan ilk kez çıkan danaların nasıl zıplayıp oynadığını bilir misiniz? İşte ben o deli danalı günlerin çok da uzakta olmadığını düşünüyorum. Bahar bize de gelecek. Bunun başka seçeneği yok.

Şimdi bu bahar söyleşisi de nereden mi çıktı? Kara bir kışı yaşıyoruz da ondan. Ama bu kara kış bir başka karakış. Ülkenin her yanında kanayan bir karakış. "Artık yeter" diyerek baharı - güzel günleri- özleyenlerin yok edeceği bir karakış.

Ülke hızla yönetilemez duruma geliyor. Yaşadığımız geçmişlerde gördüklerimizin bir yeni sürümünü yaşıyoruz.

Çevresindeki yağcıların psikolojisini etkileyerek "Ben herşeyin en iyisini bilirim" saplantısına götürdüğü yöneticilerin bizi götürebilecekleri yer açmazdır.

Gün geçmiyor ki devlet güçlerinin acımasız şiddetine sahne olan olaylar çıkmasın. Sokaklar gaz bulutu, cop yarası... Ülke kanıyor. Üstelik bu kanamanın nedenlerini aramak yerine kanayanlar suçlanıyor.

Tüm bunların yanısıra üniversiteler tam bir kuşatma altında. "Şimdi neresi kuşatma altında değil ki" dediğinizi duyar gibiyim ama üniversite başka kurum değildir. İşine geldiğinde 12 Eylül'e karşı olduğunu söyleyip, yaşı büyültülerek idam edilenleri gözyaşlarıyla ananlar, 12 Eylül'ün cendere aracı olan YÖK'ü kaldırmak bir yana, darbecileri aratacak denli acımasız kullanıyorlar.

Unutulmamalıdır ki "HER GECENİN BİR SABAHI VARDIR". Yüzde 92 oy desteği bulunan paşaların, bugün sokağa çıkacak yüzleri yok. Günümüz sultanlarının geleceğinin farklı olmayacağı da bir gerçek. Yaralardan akan kanlar da çatlağını bulacaktır. Yeni, yepyeni günler, yeni yepyeni oluşumlarla yaratılacaktır. Egemenler bu süreci hızlandıracak şiddeti kendileri tırmandırıyorlar.

Süreç hızla ilerliyor. Bir dönemin sonu yaklaşırken yepyeni bir dönemin yaklaştığını biliyoruz.

 

                  Paylas