KESTANE BALINA İLGİ ARTIYOR

    

          Kestane balı geleceğin gözdesi olacağa benziyor. Türkiyenin her yanında kestane balına ilgi artıyor. Geçen yıl başbakanın kestane balını tercih ettiğinin yayılması, bu bala olan talebi artırdı.

         Sinop genelinde olduğu gibi ilçemizde de kestane balı üretimi artıyor. Sızma kestane balının kilogram ederi 100 TL. yi buldu. Ege ballarının kilogramının 20 TL dolayında olduğu yerde bu fiyat üreticeleri memnun ediyor.

        Geçtiğimiz yıllarda Erfelek Zıraat odasının düzenlediği "arıcılık eğitim kursları" bal üreticilerinin sayısını artırdı. Bu da ilçemize yeni gelir kaynağı yarattı.

       Arıcılığın yalnızca bal üretimi olmadığı, arı sütü, polen, balmumu ve propolis olarak çeşitlenmesi ve bu ürünlerin fiyatlarının yüksek olması arıcılığa olan ilgiyi artırıyor. Arıcılarımızın bal dışındaki ürünlerin elde edilmesi konusunda eğitilmesi ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.

       Piyasada bol miktarda sahte balın bulunması ve sahte bal ile gerçek balı ayırmanın nerdeyse olanaksız olması ise tüketicilerin bal tüketimini azaltmasının nedenlerinin başında geliyor.

 

11 Kasım 2013
know pasting counter
                Paylas  


 

>