HEMŞERİMİZ FAHRİ COŞKUN

BURSA MERMECİLER ODASI BAŞKANI

 

        Bursa'da yaşayan ve kentin önde gelen iş adamlarından olan hemşerimiz Fahri Coşkun bu kez de Bursa Mermerciler Odası Başkanı oldu.

05 Mart günü yapılan Bursa Mermerciler Odası genelkurulunda yaklaşık 350 mermercinin kayıtlı olduğu olduğu odanın seçimlerine iki grup katıldı.

Hemşerimiz Fahri Coşkun oylamaya katılan 79 delegenin 43 oyunu alırken rakibi 36 oyda kaldı.

Genelkurulda bir teşekkür konuşması yapan Fahri Coşkun Fahri Coşkun; üyelere teşekkür ederken, kayıt dışı ile mücadele sözü verdi. Sanayi sitesi sorununun çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Coşkun, sanayi sitesi oluşturuluncaya kadar şehir içindeki esnafın dükkanlarının kapatılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

          Coşkun, “Dükkanlarına kilit vurulunca bu esnaf nereye gidecek? Bunun için belediyelerle konuşup, çözüm yolu arayacağız” dedi.

          Bursa Mermerciler Odası genelkurulda verdiği söz doğrultusunda çalışmalarını başlattı. Bursa Büyük Şehir Belediyesi ve diğer belediyeler nezdinde girişimler yaptı. Oda Başkanı Fahri Coşkun, mermer atölyelerinin şehir içinde dağınık bir girişim sergilediklerini belirterek, bunun başta çevre olmak üzere bazı sıkıntılara yolaçtığını söyledi.

          Dağınık yerleşim nedeniyle mermer atölyelerine ulaşımın başlı başına sorun oluşturduğuna da değinen Coşkun, "tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de mermer işleme tesisleri şehir dışlarında oluşturulacak sanayi sitelerinde konuşlandırılmalıdır. Bu hem çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilebilmesi, hem de ulaşımda sağlayacağı kolaylık açısından da son derece gereklidir. Aslında sanayi sitemize yer arayış projemiz geçtiğimiz dönem belediye başkanları ile girdiğimiz diyalog sonucu tam sonuçlanacakken, araya giren seçim nedeniyle askıya alındı. Biz girişimlerimizi seçim sonrası değişen yerel yönetimler nezdinde de sürdürüyoruz. Ancak bugüne kadar bir sonuç alamadık diye konuştu. Coşkun, sanayi sitesinin Bursa kent merkezini meydana getiren Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinin kesişme noktası olarak kabul edilebilecek Mudanya yolu üzerinde kurulmasının en ideal seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

22.03.2014

 

Free Web Counter