ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

KARADENİZ'E GEÇ KALMAYIN

Karadenizin adındaki kara sözcüğü, gökyüzünün çoğu zaman kara bulutlarla kaplı olmasının denizdeki yansımasından gelir (di). Korkarım ki gelecekte, bahtının kara olmasından geldiği sanılacak .
Tuna boyu ülkelerinin tüm atıklarının depolandığı bir çöplüğe dönüşecek bu gidişle Karadeniz. Bu yetmeyecek, ileri sanayi ülkelerinin her tür zehirli atığının gizlice atıldığı yer olacak (mı?).
Bu kadar sahipsiz değil elbette Karadeniz. Suskunluğunu bozdu, bozacak. Yağmur ormanlarının yeşili ile kucaklaşan suları öfke biriktirmekte. Dünyamızın bir köşesindeki ekolojik dengenin bozulmasının, yalnızca o bölge ile sınırlı kalmayacağını bilmeyenler varsa hala,- ki duruma bakılırsa var- yanıldıklarını anladıklarında çok geç olacak. Onun için öfke biriktirmekte Karadeniz...
Hala görmedinizse Karadenizi geç kalmayın. Şöyle Zonguldak'tan Artvin'e kadar görün. Ama, yalnızca yolu iyi olan, herkesin gittiği yerlerin yanısıra, hatta özellikle gitmedikleri yerlere gidin. Dünyada güneşin denizden doğup, denizden battığı iki yerden birinin Karadeniz’de olduğunu bilin. Orayı bulun. Bu sayfada gördüğünüz resimlere bakın. Geç kalmayın. Hem Karadenizi görmek için, hem de öfkesini biriktirmesine gerek kalmayacak ortamı yaratmak isteyenlere destek olmak için.
Geç kalmayın...