ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

SICAK BEYNİME VURDU

Sıcaklar iyice bastırıyor. Bu sıcaklarda şöyle gölgede soğuk bir şeyler içmek ve yan gelip yapmak varken ülkenin ondan sıcak gelişmelerini izlemek ancak benim gibilerin yapacağı bir salaklık.
Ülke her yanından lime lime dökülüyor.
Antalya yanıyor. Etkisiz yetkililere göre yapılacak bir şey yok. Onlar yalnızca rüzgârın yön değiştirmesine bağlamışlar umutlarını. Yangın söndürme uçağı yerine saltanat taşıtlarını yeğlemekteler.
Çetelerin foyalarını dökmek yerine, ülkenin güçlerinin pazarlık yaptıkları söylentileri yayılıyor her yana.
Toplumu sarsan olayların yakalanan sanıklarının gerçek failler olmadıkları kanısı hayli yüksek toplumda. "Yine ne dolaplar dönüyor?" sorusu her yerde soruluyor. Kimse içtenlikle inanmıyor açıklamalara, doğru bile olsa.
Üniversitelerde yeni dönem başladı. Rektörler yine demokratik olmayan yollarla işbaşı yaptılar. Bazıları bu demokrasi dışı gelişlerini gizlemek için koskocaman laflar ediyorlar. Yok üniversiteyi marka yapacakmış, yok öne çıkaracakmış. Sen, önce demokrasiyi sindir içine bir kere. Gerisi zaten ona bağlı.
Yine işçiler ölüyor Tuzla tersanelerinde. Yine üç maymun oynanıyor. Görmedim, duymadım, konuşmadım.
Key ödemelerinde tam bir karmaşa. Binlerce kişinin ya adı yok listelerde ya da kimlik numaraları. Banka, kimlik numarası listede olmayana ödeme yapmıyor. Üstelik sendikalar rakamların özellikle küçük tutulduğu yönünde mahkeme kapılarında…
En çok tartışılanlardan biri de Anayasa Mahkemesinin AKP ile ilgili kararı. Suçluluğu tescil etti mi, etmedi mi? Yüklenilen suçla verilen ceza bağdaşıyor mu?
Arsenikli su kavgası gündemden düştü düşecek. Oysa barajlardaki suyun yüzde tek haneli açıklanmasının üzerinden aylar geçiyor, su hala akıyor. Bu bilinmeyen kaynağın ne olduğu da açıklanmıyor. Burada bir garabet var …
Enflasyon artık rakamlarla ya da sepetlerle oynayarak da gizlenemeyecek boyutlara ulaştı. Yoksulluk birkaç torba pirinç ve birkaç çuval kömürle örtülebilecek mi?

Ülke her yanından lime lime dökülüyor.
Başbakanımız ülkenin sorunlarını çözdü. Şimdi uluslararası sorunların çözümüne sıvadı kollarını. Her gün bir yabancı ülke temsilcisiyle pazarlık yapıyor, başkaları adına.

Sıcak tepeme vurunca beynim sulandı galiba. Ben iyiye giden hiçbir şey göremiyorum da...