ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM

AKP’nin en çok övündüğü konuların başında “sağlıkta dönüşün”  geliyor. Hakkını vermek gerekirse SSK’lıların diğer hastanelerden yararlanabilmesi ile ilaç alımlarında güzel uygulamalar yaptılar.

* * *

Hastanelerde doktor kuyruklarını kaldırdıkları bir gerçek. Kuyruklar hastanelerden kalktı, artık evlerde bekleniyor.

İsterseniz önce sistemin nasıl işlediğini açıklayalım. Telefonla ya da internet üzerinden randevu alınabilir. Bu randevuların en uzun sürelisi 15 gün sonrası için. 16.  güne randevu alınamıyor.
İlk bakışta ne güzel diyorsunuz, değil mi? Hemen randevu alıp, en kısa sürede sorununuzu çözecek doktora ulaşılacak.
Kazın ayağı hiç de öyle değil.
Şimdi size yaşadığımı anlatacağım.
Şubat başı. Dişimde yavaştan başlayan sızlama giderek artmaya başladı. Beylikdüzü’nde bir emekli sandığı emeklisi olduğuma göre bana en yakın hastane Büyükçekmece Devlet Hastanesi.
Hemen MHRS’ye (Merkezi Hasta Randevu Sistemi) giriyorum. İlgili bilgileri açılan bölüme dolduruyorum.  Doktorumu seçiyorum. Ne güzel değil mi?
Ama o da ne?  Karşımda bir yazı: “Seçmiş olduğunuz arama kriterlerine uygun alınabilecek hiçbir randevu tanımlı değildir.”

Doktor değiştirmek de sonucu değiştirmiyor. “Seçmiş olduğunuz arama kriterlerine uygun alınabilecek hiçbir randevu tanımlı değildir” yazısı hep karşımda.
Süreyi uzatıyorum, sonuç değişmiyor. Ta ki 16. güne gelene kadar. 16. güne geldiğimde beni karşılayan yazı değişiyor. Bu kez karşımda “15 günden sonrasına randevu alamazsınız”

Önce Esenyurt, sonra başka hastanelerden randevu almaya çalışıyorum ama sonuç hiç değişmiyor.

Ben biraz inatçıyımdır. Tam gece yarısını bekliyorum. Önceden formu doldurup saat tam 24.oo’de “randevu ara” tuşuna basıyorum ve üçüncü sıradan 18 Şubat gününe randevumu alıyorum.

Dişimin sancısı 15 gün beklemiyor. Özel doktora gidip iki dolgu yaptırıyor ve maaşıma oranla bir ton para veriyorum

Serüvenim burada bitmiyor. Dişimde hafif bir sızı dolgunun bir hafta sonrasında bile sürüyor. Hazır alınmış randevum var ya idare ederek bekliyorum ayın18’ini.

Ayın 13’ü. Telefonuma bir ileti düşüyor. “Doktorunuzun özel durumu nedeniyle diş randevunuz iptal edilmiştir. Lütfen yeniden randevu alınız.”

Sıkıldınız değil mi? Bir de beni düşünün. Yeniden oturuyorum internetin başına. Ama nafile. 15 gün sonrası için yine gece yarısını beklemem gerekiyor.

Üstelik 15 gün sonra 28 Şubat – 03 Mart arası da İstanbul dışında olacağım.

Bana yapacak iki şey kalıyor. Birincisi sıradan bir yurttaş olarak pencereyi açıp “İMDAAAAT” diye bağırmak.
İkincisi bir köşe yazarı olarak bu çok övünülen “sağlıkta dönüşüm”ün iç yüzünü köşemde anlatmak.
Ben ikincisini seçtim ama birinci seçeneği de her an uygulayabilirim.

Size bir önerim var. Sakın hasta olmayın.


completely free counter                                     Paylas