13 yıl önce Atlas Dergisi'nin 2001 Eylül sayısında şelalerimiz "Şamı Şelaleri" diye girdi gündeme. Elbette daha önce de tanıtımı yapılmaya çalışılmıştı ama ilk büyük hamle Atlas Dergisi ile gerçekleşti.
Sonrasında yüzlerce televizyon programını süsledi şelalelerimiz. Her Erfelek'li bu tanıtıma kendince katkı koydu. Böylece şelaleler ülkenin her yerinde bilinir, tanınır oldu.
Şelalerimizi ziyaret eden Çorum İlköğretmen Okullular
Günümüzde Erfelek Şelaleri Manavgat'tan sonra en çok ziyaret edilen şelale oldu. 2014 yılı içinde yaklaşık 150.000 kişi şelaleri görmeye geldi.
Dünyada belki de başka hiçbir örneği olmayan bir doğal bölge şelaleler bölgesi. İki kilometrelik bir vadide irili ufaklı 28 şelale ard arda dizili. Kayın, Gürgen, Ihlamur ve Çınar ağaçlarının süslediği vadideki şelalelerin bazılarına Yedibasamak, Yeşilmerdiven, Saçaklısu, Birincigöze, Değirmenaltı, Saklıseki, Belikliduvar, Deliktaş, Mavigöl adları verilmiş.
Şelalelerimiz Sinop turizmine de oldukça büyük katkı sağlıyor. Sinop'ta tarihsel cezaevinden sonra en çok ilgiyi şelaleler görüyor. Konaklama hizmetlerinin Sinop'ta olması, şelaleleri görmeye gelenlerin Sinop ekonomisine katkı sağlamalarına neden oluyor.
13.09.2014